Homo Eroticus – Esențe / Essentials – part 2

Perspectiva unui bărbat

Spuneam, în primul text pe tema erotismului, așa cum îl percep eu, Homo Eroticus – Esențe că, înainte de orice atingere între trupuri, adevărata conexiune erotică înseamnă, esențial, întrepătrunderea sufletelor. Ce are….organul, cu prefectura..sufletelor?!

Păi, are.  Devine, astăzi, mainstream knowledge faptul că, încă de la nivelul trupurilor noastre, în spectru vizibil, what we see is not all what it is. Altfel spus, dublul-energetic, aura noastră – acest halou de natură încă prea puțin cunoscută, are sens și influență în toate manifestările corpului fizic, limitat de epidermă. Disfuncțiile apar acolo, la fel și reglajele tuturor organelor din corp. Practic, un adevărat tablou de comandă care gestionează uriașul angrenaj uman.

Marile culturi inițiatice arată, dincolo de orice dubiu că, de aici începe călătoria exploratorie înspre cuantele de energie și vibrație pe care le numim suflet.

Pe ăștia moderni i-a dus capul să facă și niscai măsurători, vezi 21 grame, măsurând greutatea în clipa morții, însă, oricum ai lua-o, relația dintre materie (piele, sevele trupului, etc) și energie nu se conturează, din ficțional, spre real, mai vizibil, decât în erotism.

Făceam, deasemenea, afirmația, în textul trecut, că erotismul este pentru toată lumea, nu este, însă pentru oricine. Dincolo de sofismul implicit, cred că, cheia de boltă a diferențierii între sexualitate și erotism, este însăși spiritualitatea. Nu cantitativul și/sau calitativul relațiilor avute, nici măcar intelectualizarea cuplării nu setează cadrul adecvat ( capcană în care tot mai multe fiice ale Evei cad, in epoca modernă – dragelor, storytellingul este esențial, sigur că povestea trebuie să existe — nu este, însă, vitală, scenariile-proiecții nu fac decât să distrugă erotismul).

Eu văd trei virgulă paisprezece (!)  ingrediente de bază, atunci când un el meets ea. Dincolo de convențiile sociale, de uși/portaluri/paturi, acolo unde doar ei doi se regăsesc (poate, 3, dar despre asta într-un episod viitor..

0.14 – trezirea erotică. În cuvinte puține – pentru că, găsim în tantra yoga, dar și în tradiții mult mai puternice, cum este Cântarea Cântărilor din..dada, Biblie, știu, mindblowing, la o primă auzire, pe îndelete, despre astfel de fenomen, trezirea erotică înseamă conștientizarea deplină, a tuturor simțurilor, miros, auz, văz, pipăit, gustativ, în sfera sexualității. La mine și la celălalt, sine și alter ego, separat și simultan.

1 – intimitatea între parteneri. În  De ce iubim femeile, Cărtărescu dedică un capitol întreg subiectului și e extrem de lămuritor. Din experiențele mele, în special cele overseas, am avut șansa să fiu învățat de către o ea, și o altă ea, și tot așa, cât de important este să nu împing, penetrez, ating, cuprind, aprind, scot, etc, înainte de a  pricepe pe cine am în față. Măcar ce am lângă mine, la nivel animalic. Iar în erotism, caracterul primitiv al sintagmei futai primitiv, nu are nicio reducție peiorativă, ci, dimpotrivă, duce către esența cuplării.

2 – autenticitatea. Sigur, jocurile seducției își au rolul lor, permutările – verbale, non-verbale, paraverbale pot fi multiple, suntem, clar, ființe dedabile flirturilor elaborate. Clipa erotică reclamă însă dezbrăcarea totală (sic!) de măști, fațete, jocuri de culise – scopul final nefiind definibil, gen, orgasm – ura și la gară, starea de autentic, exploratorie, devine vitală pentru cei doi. Ne placem cu ochii, ne gustăm și adulmecăm cu toate celelalte, plonjăm, însă, în erotic cu eyes wide shut, (da, leg și de magistralul film al lui Kubrik).

3 – căutarea sacrului. Conexiunea spirituală o văd cauză și efect, scop și mijloc, agonie și extaz, de tipul naturii dualiste corpuscul-undă a luminii sau a numelor nu întâmplător alese ale vechilor daci Duras-Diurpaneus. Ferindu-mă, însă, de extazul mistic din dogmele religioase și devierile de acest tip, am observat că, atunci când, cele două trupuri știu să învețe a se ruga împreună, o treaptă aduce scara mai aproape.

Aceste 3,14 axe nu-s, nici imuabile, nici complete. Fiecare se ramifică în altele, asemeni unor fractali, unii ajungem, la ele, prin nudism, spre exemplu, alții, nici nu au nevoie de astfel de mijlociri, ci, asemeni principiilor rezonatorilor-atractorilor, din întreaga Creație, văzută și nevăzută, le cunosc profund.

Observați, mai ales, voi, doamnele noastre, că, mult clamata comunicare, care ar facilita, zice-se, bunele practici sexuale, nu apare listată de mine.

Și nu apare, nu, pentru că nu ar fi importantă, ci, pentru că, pentru a comunica erotic, trebuie să uităm, total, tot ce știm, în modernitate, despre comunicare.

În orice operă erotică trebuie să existe o fărâmă de sacru – Egon Schiele. Teribilul băiat de aur al curentului secesionist vienez, spunea asta, în urmă cu 110 ani.

Considerat obsedat, pervers, you name it, evident, îmi place-) pentru cum vede sacrul în erotic. Mai sus, o lucrare a sa, mai soft, Îmbrățișarea (Îndrăgostiți – 2).  O simfonie de culoare, forță și echilibrul erotic. E de văzut și 1-).

(sigur) va urma

Neagu Noapteș, ilustrul anonim al Midnight Collars la Radio Deea,un tip de inspirație erotică, abordat la deepseastories.wordpress.com

Published by swordsman

Deep sea storyteller. Overseas officer, in all my doings. Passionate about swords & sheaths, steel and flesh ones. Pornographer by nature in pursuit for human bodies and spirits love synergies.

2 thoughts on “Homo Eroticus – Esențe / Essentials – part 2

  1. Bun blog post si bine structurat, in mod special in partea de mijloc cu cele 3,14 puncte. As promised, o sa spun ca primul sentiment, prima idee care m-a strafulgerat citind cateva posturi a fost aceea ca esti un Ulise, forever on the seas, spiritually speaking, intre Scila si Charibda, in cautarea drumului catre Itaca. Si m-a facut sa-mi fie dor de Odiseea si sa imi doresc sa recitesc povestea asta minunata. A proof that inspiration works on mysterious ways 🙂 Good job!

    Like

  2. Thea, ma inclin (până la pământ-) pentru ochiul tău: 1. că l-ai calibrat pe umila mea căutare și 2. că mi-ai înțeles, atât de profund și atent, natura vânturilor și curenților ce mă mână în lupta cu valurile-) Ulise… da, ce dimensiune i-au dat Homer și ceilalți. Ce inspirațional trebuie că o vezi și tu-)
    Mulțumesc și te mai aștept — trimit o șalupă să te iau la bord când ai nevoie, doar spune-)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: